21 de des. 2021

40è Concert de NADAL a Valldoreix

 

Dissabte 18 de desembre celebrem el 40è concert de Nadal a Valldoreix, a migdia i a l'església de l'Assumpció. Ho presenta la contralt Gabi Knörzer amb aquestes paraules:

BON DIA, ara per Nadal fa 40 anys que la coral feia el seu primer concert, però ja un any abans començàvem a cantar. Llavors encara a l’aula dels Pàrvuls amb cadires petites, el que ara es Correus.

Carles i jo som uns dels fundadors de la Coral i varem introduir el nostre primer director, Michel Herbage, un anglès molt anglès, amb un accent deliciós, però sempre parlant en català, cosa que em va animar a mi mateixa a parlar català quan sortia de casa, integració perfecte com va passar a molts estrangers de Valldoreix que cantaven també a la Coral. En una foto dels primers temps surten 6 estrangers dels 12 retratats europeus, però fins i tot varem tenir 2 japoneses que em van preguntar en quina llengua cantàvem una cançó, exactament per Nadal. Era llatí, llengua morta. Pobre japonesa... sempre hem cantat en moltes llengües.

Amb en Michel vam començar en petit format, cantant canons i alguna havanera. Els primers concerts els fèiem amb el Conjunt de Flautes de Bec de Valldoreix, dirigit per Edmund Eckart. Als anys 80 es va desinflar la Coral fins que varem ser solsament 2 per veu i per assagar anàvem a la casa dels cantaires, on hi havia pastis per berenar. Malgrat que érem pocs assajàvem extractes de Dido i Eneas de Purcell, Idomeneo de Mozart i Carmen de Bizet, amb solistes, Una Herbage i Joana Vilaplana. Fins i tot vam fer estades de cap de setmana a Banyoles per animar la Coral.

Un dia, crec que van ser Alison i Ferrán, van dir que si no passavem a assajar al Casal (ja no més aula de pàrvuls) molts cantaires no participarien més. Així que anant-hi, la Coral va augmentar en lloc de reduir-se.

El 1997 varem anar a fer un concert a Saint Flour, poblet de la França profunda. Teníem un nou director Guillem Borràs, el que va portar a la Coral moltes veus d’home, dels quals 15 tenors. Un luxe que permetia cantar Aubada, cançó Mallorquina, amb homes sols.

Amb l’actual director Albert Santiago, ens vam atrevir a anar a cantar a Alemania, prop de Frankfurt... Tot un èxit!

Fa 20 anys érem 50 cantaires!... A veure si entre els assistents, avui algú s’engresca i ve a cantar amb nosaltres, malgrat Covid19. Ànims!!!                                                                               

Avui som més perquè ens ajuden cantaires de la Coral La Pinya, us dono les gràcies; també vull donar-les a la nostra expresidenta Joana Vilaplana i al nostre actual president Miquel Rejat, ambdós per la seva incansable dedicació durant molts anys. Gràcies al Consistori que sempre ens ha ajudat com a primera institució cultural del poble i a la Parròquia de St. Cebrià que amablement ens facilita l’església on poder celebrar el concert.                          

Music'Al Cor obre el programa musical.

Teatre Espiral amb Pol Alvarez i Marc Farrés ens transporten amb poemes de Joan Salvat Papasseit, Miguel Hernández, Miquel Martí i Pol, Josep Ma de Segarra.

Tots junts completem el programa amb un repertori de Nadales populars harmonitzades per Manuel Oltra, acompanyats al piano per Xavier Iglesias i direcció d'Albert Santiago.

 
Amb presència d'autoritats locals i d'un meravellós públic es clou l'acte amb un tassó de xocolata i melindros tot desitja-nos Molt Bones Festes!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada